Przepraszamy za możliwe utrudnienia w działaniu sklepu. Trwają prace serwisowe.

Ekstrakt z tamaryndu

Ekstrakt z tamaryndu

Tamaryndowiec jest zimozielonym drzewem dorastającym do 15 m. Nasiona owoców są wykorzystywane w kuchni, również jako dość pikantna przyprawa.

W kosmetykach wodny ekstrakt z nasion tamaryndowca jest stosowany ze względu na naturalną kompozycję nawilżających polisacharydów.

Kosmetyki zawierające ten ekstrakt tworzą na skórze delikatny film, zapobiegający utracie wilgoci, a także mający trwale nawilżający wpływ na górne warstwy naskórka. Uruchamia naturalne skórne mechanizmy ochronne.

Skóra staje się miękka i wygładzona, miła w dotyku, a także optymalnie zabezpieczona przed niekorzystnymi wpływami z zewnątrz.

JAKO SKŁADNIK AKTYWNY ZNAJDZIESZ W:

Ultra Sensitive Gentle Foam CleanserUltra Sensitive Anti-Stress FluidUltra Sensitive Repair CreamUltra Sensitive Eye Cream

// // // //